Cirkon-porcelán korona/hídtag

A cirkónium

A cirkónium-oxid egy nagyon kemény, magas hajlítószilárdságú anyag. Az esztétikai hatás javítása céljából fejlesztették ki.Olyan anyagra volt szükség, mely erős és egyúttal esztétikus is, ezért helyettesítheti az addig megszokott fémvázat.  A fémvázak hagyományos öntéses technológiája helyett a CAD-CAM technológiát alkalmazzuk, mely egy lézeres letapogatókészülékre és egy számítógép által vezérelt frézgépre támaszkodva nagy pontossággal készíti el a fogpótlást.

 

A cirkónium korona készítése

Az előkészítését követően lenyomatot veszünk a fogakról. A minta egy lézer letapogató gép segítségével digitalizálásra kerül. A digitalizálást követően a számítógép által vezérelt gépek cirkónium hasábból kifaragják a korona vázát. Ezután a cirkónium-oxid vázra porcelán kerül, majd a kész koronát egy speciális ragasztóval rögzítjük.

 

Előnyei

Az így elkészült fogmű természetes hatású, szinte lehetetlen megkülönböztetni az eredeti fogaktól, nem okoz allergiás reakciót, nagy szilárdsággal bír, és maximálisan pontos. Ajánlott azokban az esetekben, amikor trauma következtében letört fogkoronát kell helyreállítani, vagy ha pótolni kívánt fog látható részen van, mint pl. frontfogak esetén. Emellett megoldást jelenthet akkor is, ha a régi pontatlan, szürke szélű koronáinkat szeretnénk lecserélni.

 

Videó

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi