Fogérzékenység csökkentése ecseteléssel

Fogíny visszahúzódás, fognyaki érzékenység

A száj betegségei közül leggyakoribb az ínygyulladás. A felnőtt lakosság 70 százaléka küzd vele, de még a 10-15 év körüligyerekeknél is 20 százalék a megbetegedés aránya. A szájnyálkahártya sérülése, vagy patológiai ártalom (például fogkő)hatására a mikroflóra összetétele megváltozik, a kórokozók elszaporodnak, mely az íny, nyálkahártya gyulladásában mutatkozik meg.

 

Ínygyulladás

Az ínygyulladása legszembetűnőbb és leggyakoribb következménye a fogínysorvadás és az ebből fakadó fognyaki érzékenység.
Az ínysorvadás következtében szabaddá vált fognyaki felszíneket nem fedi zománc, szabaddá válnak az ingereket közvetítő dentin csatornákés ez okozza az érzékenységet.
Ha az íny visszahúzódása fognyaki kopásokkal is párosul a tünetek még kellemetlenebbek.


Érzékenység csökkentés

A gyógyítás első lépése a fogkő eltávolítása, a megfelelő szájhigiéné visszaállítása és a gyulladás kezelése. A kezelés folytatásaként a szabaddá vált, erzékeny fognyaki részeket egy speciális védőlakkal kezeljük, melynek célja a a dentin tubulusok lezárása, ezáltal az érzékenység megszüntetése.
 

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi