Fogfájás

A fogfájás leggyakoribb okai:

A fogaink és a körülöttük lévő szövetek változatos módon képesek jelezni számunkra, ha kóros folyamatok játszódnak le. Az esetek döntő többségében a fogszuvasodás a kiváltó ok. Amikor már olyan mértékű a zománc veszteség, hogy a külső hatásokra az idegek érzékennyé válnak (hidegre, melegre, savas ételekre, italokra). Ilyenkor általában egy egyszerű fogtöméssel megmenthető a fog. Azonban ha a fogfájas külső inger nélkül is jelentkezik, időszakosan vagy folyamatosan, akkor szükségszerűvé válhat a gyökérkezelés. Amennyiben azonban a gyulladás már tovább terjedt a körülötte lévő szövetekre, csontra is, az feszítő érzéssel, duzzanattal párosul, ilyen esetekben a rezekció lehetősége is felmerülhet, bár erre csak ritkán kerül sor.

A bölcsesség fog is gyakran okozhat fájdalmat, amennyiben az éppen kibújni készül, vagy ha a előtörésükben akadályozza valami őket. A röntgenfelvétel kiértékelése után, amennyiben a bölcsesség fogak fekvése indokolja, sebészeti beavatkozással eltávolítjuk azokat. A gyorsabb gyógyulás érdekébenlézeres kezelést ajánljuk, utókezelés gyanánt. Gyakorta fogfájásnak ítélik meg a fog tartószerkezetének betegségei miatt kialakuló fájdalmat. Ekkor a fogak jellegzetesen oldalirányú erőhatásra (kopogtatásra) mutatnak érzékenységet. A fogfájás megelőzésének legjobb ellenszere a helyesen végzett napi minimum kétszeri fogmosás, ezáltal a megfelelő szájhigiénia fenntartása, illetve a rendszeres szűrővizsgálatok.
Az időszakos ellenőrző vizsgálatok, kiemelten fontosak, ugyanis az időben észlelt elváltozások, illetve azok időben megkezdett kezelésével sok szenvedéstől kímélheti meg önmagát.

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi