Fogfehérítés

Fogfehérítés típusai

Két típusú rendelői fogfehérítési eljárást alkalmazunk. Az egyik a plazmalámpás fogfehérítés, mely során egy speciális gél kerül a fogak felszínére melyet az erre a célra kialakított plazmalámpával aktiválunk. 
A másik eljárás a lézeres fogfehérítés ami nem csak hatás-elvben, hanem a fehérítés hatásmélységében is különbözik az előzőtől,  így látványos eredmény érhető el akár a dentin rétegben képződött gyógyszer okozta elszíneződésekkel szemben is.Fogaink természetes színe velünk született adottság. Emellett a fogak elszíneződését két csoportra oszthatjuk. Egyrészt a fogak külső felszínére tapadt fogkő és ennek elszíneződése, másrészt a fog mélyebb szerkezetébe beivódott elszíneződés. Ez utóbbiért felelősek az ételeinkben, italainkban előforduló természetes és mesterséges festékanyagok: kiemelten a kávé, tea, kóla, vagy a dohányzás. 


A fogfehérítés lépései

Szakorvosunk a kezelés előtt átvizsgálja fogait, a fogínyt és a teljes szájüreget, hogy meggyőződjön arról, nincs-e íny- vagy fogbetegsége. Ellátja a hibás széli záródású töméseket, a szuvas fogakat, ha szükséges ideiglenes tömést készít. Fogfehérítés előtt a fogkő eltávolítása és polírozás javasolt.A fehérítés előtt színkulcs segítségével feljegyezzük fogai színárnyalatát. A kezelés során, a fogíny védelme érdekében ínyvédő-gélt használunk, melyet a fehérítendő fogak körüli ínyrészre viszünk fel. Következő lépésként egy speciális fogfehérítő anyagot alkalmazunk, a fehérítés típusának megfelelően. Plazmalámpás fehérítés esetén a gél aktiválása 3 x 10 perc, míg lézeres fehérítés esetén 3 x 2 perc. A kezelés befejeztével eltávolítjuk a fehérítő anyagot és az ínyvédő gélt, majd összehasonlítjuk az eredményt a kezelés előtt feljegyzett színnel, ami akár 7-8 árnyalattal is világosabb lehet. A tartós fehérség érdekében azonban nagy alapossággal figyelnünk kell a fogaink utókezelésére is. Az esetlegesen fellépő fogérzékenységet, egy az erre kifejlesztett géllel kezeljük az eljárás végén. Minden fogfehérítő eljárás után kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását legalább az első 2-3 napban.

 

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi