Fogtechnikai csap

A csapos műcsonk

Sokszor előfordul, hogy a fog koronai része hiányzik, vagy csak nagyon kis részben maradt ép, így egyszerű töméssel, vagy korona alkalmazásával már nem pótolható. Ilyen esetekben a gyökér megerősítésére van szükség, a gyökérbe vezetett csapos műcsonk a megoldás. Alkalmazása indokolt komolyabban roncsolt fogak helyreállításakor, amikor a fogcsonk széle mélyen az íny alatt helyezkedik el, vagy bizonyos fogpótlás típusoknál – például kombinált fogpótlások esetén – statikai szempontból szintén javasolt. Az épen maradt és megfelelően előkészített, gyökérről precíziós anyaggal lenyomatot veszünk. Ezen lenyomat alapján készíti el a fogtechnikai labor fémből a csapos műcsonkot, mely pontosan illeszkedik az előre kialakított gyökérbe. Az így elkészült csapos műcsonkra a lenyomatvétel után készül a pótlás. Az így felépített fog önállóan és egy híd tagjaként is megfelelően funkcionál.

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi