Gépi ultrahangos fogkőeltávolítás

A fogkő 

A szájüregben lévő baktériumok megtelepednek, és elkezdenek szaporodni a szájban jelenlévő ételmaradványokon, ezzel lepedéket hozva létre a fog felszínén. Túl gyors, vagy nem elég alapos fogmosás után a nyálból kiváló kristályok a lepedékekben elmeszesednek. Ennek a folyamatnak az eredményeként alakul ki egy kemény réteg a fogon, amit fogkőnek nevezünk. A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem nagy veszélyeket is rejt magában.

 

A fogak elvesztése

A köztudattal ellentétben a fogkő által kialakult betegségek miatt sokkal több fogat veszítünk el, mint a fogszuvasodásból adódóan. Fogkő esetén, gyakran alakul ki ínygyulladás, amelyet jelez az íny vöröses színe, vérzékenysége, és a kellemetlen lehelet, az íny eltávolodik a fogaktól. Ennek következtében ínytasakok keletkezhetnek a fogak mellett, így a gyulladás átterjedhet a fogágy mélyebb szöveteire is. Ez a folyamat foglazuláshoz, majd a fogak elvesztéséhez vezet! 

 

Rendszeres fogkőeltávolítás

Az eltávolítást egy ultrahangos fogkő-eltávolító eszközzel végezzük, amely az eltávolítás legkíméletesebb módja. A kezelést polírozással fejezzük be, mert a későbbiekben a lepedék a sima fogfelszínen nehezebben tapad meg. A szájhigiénia és az íny védelme érdekében az ultrahangos fogkő-eltávolítást hajlamtól függően 6-12 havonta ajánljuk.
 

 

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi