Gyermek fogászat

Megelőzés

A gyermek fogászatban nagy hangsúlyt fektetünk a kis pácienseink félelmeinek eloszlatására illetve egy bizalmi légkör megteremtésére. A gyermekeknél elsősorban a megelőzésé a fő szempont, ezért is nagyon fontos a fogmosás és a rendszeres szűrővizsgálat, amit már az első fogak megjelenésével el kell kezdeni. A kisebb korban elsajátított szokásaik nagymértékben meghatározzák a száj és a fogazat állapotát egész életükre.

 

A tejfog is fájhat

A lyukas tejfog hasonlóan fáj mint egy maradó fog, illetve a maradó fogak is csak a káros baktériumoktól mentes közegben tudnak, egészségesen kifejlődni. A tejfogak átmeneti jelleggel vannak jelen, a maradó fogakkal helyettesítődnek később. A helyes harapás és rágás illetve a beszédhangok helyes képzésének kialakulásában és a helyfenntartásban van fontos szerepük. A túl korán eltávolított tejfogak miatt a maradó fog túl hamar előtörhet vagy beszűkülhet a helye a a még fejlődésben lévő fogaknak, emiatt a maradó fogak rossz pozícióban vagy egyáltalán nem törnek elő. 

A rendszeres szűrővizsgálaton túlmenően fontos a fogak ápolása, a megfelelő fogkrém és fogkefe használata, valamint a helyes szájápolási technikák magtanítása. Hasonlóan fontos lehet a a táplálkozási tanácsadás is, ami ugyancsak nagymértékben befolyásolja a fogak fellődését. A gyermekek számára a megelőzésben hatékony megoldást jelenthet az úgynevezett barázdazárás, vagy a fluoridos ecsetelésis, ami egy fájdalom mentes és gyors beavatkozás. 

       

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi