Ínyvérzés, ínysorvadás

Paradontitis, Paradontózis

A száj betegségei közül leggyakoribb az ínygyulladás, aminek folyományaként nagyon gyakran alakul ki ínysorvadás, vagy más néven paradontózis. Az egészséges száj nyálkahártyája azonban ellenáll a betegségek kialakulásának. Ha az egyensúly bármilyen okból felborul, a szájban gyulladás keletkezik.

 

Megelőzés

A megelőzésben fontos a helyesen végzett napi minimum kétszeri fogmosás, ezáltal a helyes szájhigiénia fenntartása. A megfelelő táplálkozás, hiszen a jó rágás elősegíti a fogazat öntisztulását, így megakadályozható lepedék és a fogkő felhalmozódása, és ezáltal az ínygyulladás kialakulása is. A megfelelő szájápolási szokásokon túl fontos szerepet játszik a megelőzésben a fogkő eltávolítás, rendszeres szűrővizsgálat és az elváltozások időben történő kezelése.

 

Kezelése

A kezelés első lépése a fogkő eltávolítás és a megfelelő szájhigiéné visszaállítása. Ezt követi a lézeres kezelés, mely intenzív gyógyító hatású a gyulladás bármelyik szakaszában. Az ínygyulladás kezdeti stádiumában elegendő lehet 2-3 alkalom. A lézeres terápia terhességi ínygyulladás esetén is alkalmazható, mivel mellékhatása nincs, így a magzat egészséges fejlődését nem befolyásolja. 

 

Videó

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi