Kivehető készülék

 

Kivehető fogszabályozó készülék

Általában gyermekkorban, vagy egyszerűbb fogelmozdításokra akár felnőttkorban is alkalmazható készülékek.Előnyük, hogy a páciens végzi a szájba helyezését illetve kivételét. Hatását, akkor fejti ki igazán, ha a nap legalább 20 órájában viseljük.Napközben a „csendes” tevékenységek ideje alatt (pl.: olvasás, számítógépezés, TV-nézés), éjszak pedig alvás közben.

 

 

 

Típusai:

Lemezes

Lényegük a beépített tágítócsavar. A csavar szolgáltatja a fogelmozdításhoz szükséges erőt. Különösen a váltófogazati stádiumban észlelhető fogtorlódások kezelésében lehet hatásos.  Különböző színkombinációban rendelhetőek, csillámmal vagy csillám nélkül, matrica „beépítéssel”, így csupán a fantázia szab határt küllemük egyedi kialakításában.

Funkciós vagy bimaxilláris készülékek

Ezek a fogszabályzó készülékek mindkét fogívre együttesen fejtik ki hatásukat, ezáltal, úgynevezett ortopédiai erőkkel alakítják ki a két állcsont egymáshoz viszonyított optimális helyzetét. E fogszabályozó családba is több típusú készülék ( pl.: Hansa, Frankel, stb.) tartozik, amelyek szintén a szivárvány különböző színeiben készülhetnek.

Myofunkcionális készülékek

Azoknak ajánljuk, akiknél a rossz gyerekkori szokások (pl.új szopás) fogazati és arcfejlődésirendellenességet eredményeztek. A készülék egy méretben készül hasonlóan a fix fogszabályozók drótívéhez. Könnyen adaptálódik, de rugalmassága révén a fogíveket ideális formájúra igyekszik alakítani. A trainerek: puha szilikongumiból készült, szintén mindkét fogívre ható készülék.
 

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi