Kompozit fogtömések (fogszínű tömés)

A fogszuvasodás

A megtisztított fogakon, már 20 perc elteltével megindul a plakk-képződés, mely roncsolja a fogzománcot , és hosszabb távon fogszuvasodáshoz vezet. A fogszuvasodás a fogak felszínén kezdődő, a felszín felől mélyre haladó idült folyamat, melynek lényege a kemény fogállomány végleges roncsolódása, a lyukas fog.


Megelőzés

A fogszuvasodás legjobb ellenszere a helyesen végzett napi minimum kétszeri fogmosás, ezáltal a helyes szájhigiénia fenntartása, illetve a rendszeres szűrővizsgálatok.
Gyermekek esetén hatékony megelőzés lehet a fogorvos vagy dentálhigiénikus által végezhető barázdazárás, amivel a legnehezebben tisztítható, és emiatt legsérülékenyebb helyeket, az apró barázdákat lehet megvédeni. A fogszuvasodás kialakulása esetén a hatékony kezelés érdekében érdemes mielőbb fogorvoshoz fordulni.

 

Kompozit fogtömés

A Kompozit egy fogszínű, a foghoz kémiailag kapcsolódó, fényre kötő tömőanyag. A fogorvosi rendelőnkben alkalmazott hatodik generációs tömőanyagok nem csak a foghoz való kötődésében nyújt többet elődeinél, hanem hihetetlenül magas kopásállóság és szakítószilárdság jellemzi. Ennek köszönhetően hosszú távú és esztétikus megoldást nyújtanak.
 

 

Videó

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi