Lyukas fog

A fogszuvasodás 

A fogakat érő  káros hatások következtében a fogzománc fokozatosan elveszti ásványi anyag tartalmát, majd elvékonyodik és kialakul a fogszuvasodás, hétköznapi nevén a lyukas fog.
Sajnos a fogszuvasodás a gondos szájápolás ellenére is kialakulhat, mely a fogak tömésével állítható helyre.
A szuvasodás kialakulását befolyásoló tényezők: a táplálék szénhidráttartalma, szájban lévő ételmaradékok, az étkezések gyakorisága, illetve a helytelen szájápolási szokásaink. 
A fogszuvasodás leggyakrabban a nehezen tisztítható felületeken alakul ki. Kezelés nélkül a fogban keletkező szuvas rész a fogidegig terjedhet, mely begyullad, kialakul a foggyulladás.

 

A fogszuvasodás megelőzés

A fogszuvasodás ellen megoldás a helyes táplálkozás, a napi minimum kétszeri fogmosás és a rendszeres szűrő vizsgálat.

 

Esztétikus fogtömés

A Kompozit egy fogszínű tömés, a foghoz kémiailag kapcsolódó tömőanyag. A fogorvosaink által alkalmazott hatodik generációs fogtömést magas esztétika és hihetetlenül nagys kopásállóság jellemzi. Ennek köszönhetően hosszú távon tartós és észrevehetlen.

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi