Meglazult fog

Meglazult fogak

A parodontózis (fogínysorvadás) a fogíny gyulladása nyomán, általában annak lezajlása után kialakuló degeneratív fogágybetegség, melynek következtében a fogíny lassan visszahúzódik a fognyakról.
Végső soron a fog kilazulásához, majd a fog elvesztéséhez vezet.
Lehetnek szerzett okok – amennyiben a fogkő, egyéb irritáló tényezők eltávolítása nem történik meg, hosszú távon a folyamatos fogíny gyulladás a mélyben a csont pusztulását okozhtaja. Megoldásként az elsődleges cél a helyes szájhigiénia visszaéllítása és a gyulladás megszüntetése, amit lézeres kezeléssel jelentősen meggyorsíthatunk.
A fog meglazulásának oka lehet traumás sérülés is, ilyenkor a rögzítés és erősítése érdekében sínezési eljárást alkalmazunk.

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi