Tasak kezelés lézerrel

Paradontózis, fogínysorvadás

A fogágybetegség hazánk egyik népbetegsége, mely nem más mint a fogaink tartószerkezetének fokozatos leépülése. A 20-30-éves korosztály 10-15%-át érinti, míg 50 éves kor felett az előfordulás gyakorisága 60-80%. A fogínysorvadás következtében a szabaddá vált fognyaki felszínek érzékennyé válnak, ám súlyosabb esetben ez akár a fogak meglazulásával, vagy elvesztésével is járhat. 

 

Megfelelő szájhigiénia

Az időben fel nem ismert és kezelt gyulladás a fogak elvesztésén túl súlyos következményekkel járhat szervezetünk egészségére is! Ilyen betegségek  lehetnek: hajhullás, ízületi gyulladások, koraszülés és sok esetben a szívinfarktus is.  A megelőzésben fontos szerepet játszik  rendszeres, félévenkénti szűrővizsgálat és a megfelelelő szájápolási szokások.

 

A dióda lézer szerepe a tasakkezelésben

Bizonyított, hogy a fogágybetegségek kialakulásában kulcsszerepet játszanak a baktériumok. A különböző típusú lézerek számos kísérleti és klinikai vizsgálat tapasztalatai szerint alkalmasak arra, hogy jelentősen csökkentsék a baktériumok számát. Ugyancsak megfigyelték a diódalézer  gyulladást csökkentő hatását és a parodontális tasakok letapadásának elősegítését is. A lézeres tasakkezelés fő célja a gyulladás csökkentése és az új tapadás  elősegítése.
 

Pácienseink mondták

 • Mándra Karolának szeretném megköszöni türelmét és fájdalom mentes fogkő leszedését és ezt a családias légkört szívből ajánlom mindenkinek

  Singer Pálné

 • Két gyökérkezelés és néhány esztétikus fogtömés után valóban jó „szájízzel” léptem ki a rendelőből! A beavatkozások jó hangulatban és maximális odafigyeléssel zajlottak. Köszönöm a HomeDent dolgozóinak az „otthon” kényelmét és a családias hangulatot.

  Toldi Mária

 • A HomeDent valóban üde színfoltja a fogászati ellátásnak. A hozzáértés az empátia illetve az otthon melege, tökéletes harmóniát teremtve feledteti az ideérkezővel a félelmeit, melyek kialakultak benne régi tapasztalatok alapján.

  Kovács Istvánné

 • Kiskorom óta félek a fogorvostól, de most már meggyőződtem arról, hogy nincs mitől tartanom. A kezelések jó hangulatban teltek, nagyon aranyosak mindannyian. Örülök, hogy a szüleim ide küldtek.

  Nemes Nagy Laura

 • Doktor Úr nagyon kedves és humoros, így a kezelés nem hogy stressz mentes, hanem kimondottan jó hangulatú volt. Azt meg közben el is felejtettem, hogy fogászati székben ülök .

  Enikő

 • Köszönet az abszolút szakértő és emberi hozzáállásért.

  Hegedűs Éva

 • Napokig stresszben voltam a műtét miatt, de így utólag most már tudom, hogy felesleges volt. Semmit nem éreztem, és az ellátás hangulata kitűnő volt. Ilyen fogászati ellátást még sehol nem tapasztaltam. Megtanultam, hogy fájdalommentesen és félelem nélkül is lehet járni fogorvoshoz. Köszönet a csapatnak és külön köszönet Dr. Tóth Attilának

  M. Judit

 • Köszönet Dr. Tóth Attilának és munkatársainak a fantasztikus, családias szolgáltatásért. Remek szakemberek.

  Zsófi